«Tillbaka

 

   Baconburgare provencal

 Baconburgare_provencal.jpg

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg färsen i en bunke. Arbeta in salt, peppar, pressad vitlök och ägg. Dela upp färsen i fyra portioner. Platta ut till biffar. Stek hamburgarna i lite olja och smör i en stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt och stek färdigt i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lägg på ostskivorna när cirka 2 minuter återstår. Knaperstek baconet i stekpannan och låt fettet rinna av. Stek bröden gyllenbrunt på varje sida i stekpanna. Lägg burgarna mellan bröden med dressing, grönsaker och bacon. Servera med klyftpotatis till.
4 portioner

600 g nöt- eller blandfärs
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

2 pressade vitlöksklyftor 
1 ägg
1 msk olja och smör till stekning
40 g lagrad herrgårdsost (1 skiva per burgare)
80 g bacon
8 brödskivor t ex grovt toastbröd

2 tomater i skivor
2 hela ättiksgurkor i bitar
1 rödlök i tunna skivor
100 g sallad
Dressing:
0,5 dl matlagningsyoughurt

0,5 dl remouladsås

1 msk pressad citronsaft

2 tsk chilipeppar 
1 krm salt (eller efter smak)
1 krm svartpeppar (eller efter smak)
Ugnstemperatur
150º

Dryckesförslag

Öl: Mikkeller Jackie Brown (nr 1312)

Vatten

 

 
stäng