«Tillbaka

 

Äpplen med kanel och honung

Stek äpplena på medelvärme i smör i cirka 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal, pressad citron, honung, socker, kanel och ingefära. Rör försiktigt och låt svalna något.

Blanda yoghurt med florsocker. Varva sedan äppelblandningen med yoghurt i portionsskålar eller glas. Strö över chokladen.
4 portioner
1 msk smör
4 skalade och tunt skivade äpplen
1 msk citron, rivet skal
1 msk citronlikör, eller pressad citron
1 msk flytande honung
2 msk råsocker, eller muskovadosocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
Yoghurtsås:
3 dl yoghurt, 10 %
0,5 dl florsocker
50 g riven choklad med chilismak

Dryckesförslag

Vitt vin: Beerenauslese Cuvée (nr 4589)

Beerenauslese_Cuvee_4589.jpg

 
stäng