Värt att veta:

Änga Gård's specialitet, sedan 20 år tillbaka, är aromrika ekologiska krydd- och teblandningar, utan tillsatser, men med fantasifulla namn. Heta Nätter är populärast bland deras kryddblandningar. Det finns nästan 80 olika ekologiska kryddor och örter i deras sortiment.

 

 image0141.pngimage0141.pngimage0141.pngimage0141.png

 

 

 

 

 

 

Änga Gårds påsklamm

10 portioner 

Tillagningstid: 180 min.


1 lammstek (ca 3 kg) med ben

1 msk olivolja

salt

4 kanelstänger, krossade

2 matskedar Änga Gårds Äventyrslusta

 

Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in lammsteken med olivolja och salt. Lägg den i ett ugnsfast fat med höga kanter och fördela Äventyrslusta och de krossade kanelstängerna på köttet och häll på 3 deciliter vatten på fatet. Ställ in lammsteken med en stektermometer i den 200 grader heta ugnen och vrid omedelbart ner temperaturen till 100 grader. Låt lammsteken stå tills innertemperaturen på termometern visar 58 grader, ca 2 1/2–3 timmar. Sila skyn som bildats på fatet, tillsätt ev lite mer vatten, och mixa den med en stavmixer. Servera lammet med sky och potatisgratäng.
Grundrecept från Tareq Taylor.

 





Dryckesförslag:

Rött vin: Stoneleigh Pinot Noir

(nr 16394)

Rött vin: Petrea Negre Tinto

(nr 94345) Ekologiskt

Öl: Whitstable Bay

Organic Ale

(nr 11526)

 

 



 
stäng