Tips:

Denna rätt kan du komplettera med räkor, kyckling, lax nöt- eller fläskkött om du vill dryga ut den.

«Tillbaka

 

   Äggnudlar ginger med stekt ägg

 Aggnudlar_ginger_med_stekt_agg_001.jpg

Skiva champinjonerna och stek dem först i oljan i cirka 10 minuter i en wok eller stekpanna . Ta upp dem  och lägg dem åt sidan. Stek sedan äggen 1-2 minuter på varje sida. Strimla dem på en skärbräda. Koka därefter nudlarna enligt anvisningen på förpack-ningen. Hetta upp resten av oljan i en wok och stek grönsakerna på maximal värme cirka 7-8 minuter. Rör om hela tiden. Tillsätt nudlar, ägg, champinjoner, sweet chilisås och ingefära. Stek ytterligare ett par minuter och blanda ordentligt.

4 personer

500 g äggnudlar
0,5 dl rapsolja

250 g färska champinjoner 
4 ägg
150 g haricots verts
100 g vitkål, strimlad

250 g morötter, strimlade 
1 röd paprika, strimlad
1 rödlök, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
1 dl sweet chilisås
1 msk färsk ingefära, riven

Dryckesförslag:

Vitt vin: Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese (7203) Vitt vin: Saint Clair Riesling (6456) Öl: La Trappe Witte Trappist (1573)
     
 
stäng